Salvador Dali

Salvador Dali
Walk on the clouds and look never down

mandag den 16. maj 2016

Costa da Morte - I Won't Back Down

by Valle V



Jeg kiggede ud af vinduet på hotellet i Santiago, skyer og regnvejr for første gang på min pilgrimsfærd. En tur ud til Cap Finisterre i dag, ud til Dødens Kyst og det regnede. Nå, på med den optimistiske hat og det gode humør, ned med morgenmaden og på med regntøjet. Op på jernhesten og mod vej C-543. Denne køretur går ikke uden musik. På med Tom Petty and the Heartbreakers. Det er rart at have en motorcykel med fire højtalere, men det er ikke altid at mine medtrafikkanter syntes godt om det.




Jeg kørte gennem Santiago til numret ”Something Good Coming” og ud på vejen mod Brion. Jeg ville køre en tur langs Costa da Morte, inden mit møde med Cap Finisterre. Byerne Muros, Louro, Carnota, O Pindo, Cee og Sardineiro Debaixo skulle placeres på mit caminokort, inden mit møde med fyrtårnet ved endestationen på caminoen. Vejen ud til Costa da Morte er god men våd og glat.




Med Tom Petty på anlæget gik det hele op i en højere enhed og jeg kom i tanke om en fantastisk koncert i Danmark med Tom Petty and the Heartbreakers. Tom Petty havde ikke været i Danmark siden Temples in Flames Tour i 1987, hvor han var på scenen sammen med Bob Dylan. Tom gik på venue i Horsens og råber ud over folket ”We got a lot for you”. 





Jeg hopper tilbage i tiden og er til koncert i en dansk by der hedder Horsens, byen er kendt for gode koncerter. Horsens er en satellitby til den jyske hovedstad Aarhus. Det med at hoppe tilbage i tiden gør jeg meget på denne caminotur. Det er som mit liv hver dag bliver sat mere og mere i relief.



”Listen to Her Heart”. Gamle venner og bekendte fra ungdommen var mødt op denne aften i Horsens, for at få genopfrisket sange fra vores ungdoms sangbog. Det var en koncert for det grå guld i Midtjylland, en koncert for dem der har været aktiv i musikken siden 70’erne. Sangene og melodierne var som altid,
”Tom Petty sprøde og lækre”, guitarsoloer med 12 strenget vellyd. Tidløs ærkeamerikansk sydstatsrock der omklamrede publikum den aften. 


Naturen langs Costa da Morte er lige så sprød som de 12 strengede guitarer, der vælter lyd ud af mine højtaler på motorcyklen.



Im a fucking Rebel fra Midtjylland
Tom Petty and The Heartbreakers fra Gainesville, Florida gav den gas i 113 minutter, med 19 velspillede numre med Southern Accent. ”I love it”. ”Im a fucking Rebel”, fra Midtjylland. Barndomsvennerne, Tom Petty & Mike Campbell, spiller stadig med den samme entusiasme, som de lagde ud med i midt halvfjerdserne. Tom Petty and The Heartbreakers er et fantastisk orkester – dengang og nu!


Måske er det ikke tilfældigt.



Det var nok heller ikke tilfældigt, at apostlen Jakobs knogler i det 4. århundrede blev sendt til Costa da Morte. Det betød nemlig at kristendommen kunne komme til at dominere verden med Spanien som ny base.




Kristendommen ankom med skib til denne kyst. Kysten fik navnet Costa da Morte, fordi man troede, at verden sluttede her. Her blandt øer, klipper og det barske hav endte den kendte verden, og midt på Costa da Morte ligger Cap Finisterre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar